- Få hjælp mod angst
- Hvonår søge psykolog?
- Hvorfor vælge kognitiv terapi
- Mindfulness, accept og medfølelse
- En første samtale
Kognitiv adfærdsterapi ved angst
Angst hos unge kan vise sig på mange måder, både i form af specifikke fobier, en generel bekymringstendens, tvangstanker eller som social angst i forhold til andre.
I kognitiv adfærdsterapi ved angst søger man, at udfordre negative automatiske tankemønstre og skabe afstand til disse, så tænkningen bliver mindre begrænsende, selvundertrykkende og angstfremkaldende og fremmer mere nuanceret, realistisk og selvunderstøttende tænkning.
Hvornår søge psykolog?
Søg psykolog, når du mærker at de negative tankemønstre har taget overhånd og ikke går væk af sig selv. Når de negative tankemønstre ikke går væk af sig selv, er der risiko for at udvikle en depression og dette kan forebygges.
Sundhedsstyrelsen anbefaler samtaleterapi til alle med depression, og ved let eller moderat grad kan det oftest være tilstrækkeligt uden medicin.
Hvorfor vælge kognitiv terapi
Kognitiv adfærdsterapi er den mest effektive og veldokumenterede behandlingsform ved angst. I kognitiv terapi starter man med at skabe et overblik over ens negative tanke- og handlemønstre, og finder sammen på små skridt i både handlinger og tænkning, der gradvist skaber ændringer.
Få hjælp til at finde ro og sige angsten imod
En første samtale
Ved første samtale finder vi sammen ud af hvilken type kognitiv terapi, der kunne passe til dig. Send mig en sikker besked for at høre nærmere og evt. booke tid til en første samtale. Første samtale er altid 90 min., så man kommer godt i gang.
Hvis du grundet afstand eller andet ønsker samtaler online, kan jeg tilbyde sikker og krypteret video-konsultation efter første samtale.